Al Shaheed Park Kuwait by Ricardo Camacho | Architecture

 

54ffb3fbe58ecee4f1000043_al-shaheed-park-ricardo-camacho-_ricardo_camacho_al_shaeed_park_kuwait_010215_0295 © Nelson Garrido

The design and concept of Al Shaheed Park in Kuwait has been the center of the local media’s attention recently, it has created the biggest buzz since the completion on the Hamra Tower. The name of the park is Al Shaheed which means The Martyr in Arabic, this is what brought up the concept of creating a space to honor the war martyrs through national celebrations and festivals.

“Each of the building programs inserted in this Park reconversion must be read as a carefully staged plan of action with precise formal and social objectives. These are components of a comprehensive project of the Amiri Diwan to instigate the participation of national citizens in the city’s public space beyond the private owned shopping malls ‘gallerias’. Today, this larger conception informs the Emir Office’s practice and social policies.”

 

54ffb543e58ece8129000067_al-shaheed-park-ricardo-camacho-_ricardo_camacho_al_shaeed_park_pan_kuwait_010215_0011

Many furniture pieces were supplied by Pro-design Group, especially the beautiful counter from Brabbu shown above.

Read More

Casa Cavia, a New Concept in Argentina | Interiors

 

Casa-Cavia-4

 

Fine food, fragrances, flowers, and literature come together under an eclectic two-story house designed by Norwegian architect Alejandro Christophesen in 1927 known now as Casa Cavia. Casa Cavia is  a new concept  in Buenos Aires and the brainchild of creative force Guadalupe Garcia Mosqueda updated by design firm KallosTurin.

The result portrays the design firm’s affinity for sleek & clean lines. A grey palette takes over enhanced by a beautiful moss green, accentuated with marble, brass, & velvet.

Read More

El Bosque House by Ramon Esteve Estudio | Residential Design

034-el-bosque-house-ramon-esteve-estudio-1050x516

Known for their minimalist designs, Ramon Esteve Estudio from Spain have designed and completed the El Bosque House in 2014 located in Chiva, Spain.

Read More

Lebanese Villa Damaged By War Gets Renovated | Architecture

9

Going through Lebanese towns, you will notice that almost every area has demolished or abandoned houses because of the 15 year civil war Lebanon witnessed. Most of these beautiful homes have not been refurbished, due to the fact that they either were severely damaged and would cost alot, or the owners have established their lives elsewhere and find it painful to come back. Najib from Blogbaladi posted about this house a couple of days ago, I had to find out more about it.

Read More

Bottega Veneta Raising Awareness to Preserve Japan’s Post-War Architecture | Architecture

tm-visits-to-japan-1

As a longtime admirer of Japanese Modernism, I am deeply saddened that these great buildings might soon disappear. We hope that Bottega Veneta can help promote awareness of this issue, as we believe that great design is timeless. As part of the cultural heritage of the future, it would be a great loss for the next generation to be unable to embrace the beauty of these icons for themselves.” Tomas Maier


Due to the risk of losing much of Japan’s post-war architecture, Bottega Veneta Creative Director Tomas Maier, a lifelong architecture enthusiast, is raising awareness for, and encouraging the honoring of, these icons.

Read More

House SAR By Nico Van Der Meaulen in South Africa | Residential Design

 

housesar37

As usual, Nico Ven Der Meulen have just delivered a beautiful residence in South Africa, I had to share it with you.

From the Architects:

Designed by the highly acclaimed Werner van der Meulen, House Sar encapsulates luxury, comfort and functionality in a minimalist architectural setting. The clients approached Nico van der Meulen Architects with a modest single storey pitched roof house.

Limited views and access to the garden resulted in the rooms beings dark, and thus the clients main request was to transform this house into a light-filled open plan contemporary home. Ensuring that every room was naturally lit became the challenge for Werner van der Meulen, but one he proved could be done.

A framework of steel columns and beams surround the entrance while louvered planes conceal the four garages and floating roofs. It’s as if each plane whether wall, roof or floor has been intentionally treated differently either in material, texture or colour creating a unique entrance design.

Read More
Seo Packages